Fonyódi Ásványvíz Kft.

  • Fonyódi Ásványvíz Kft.
Üdítőital, ásványvíz gyártása
A próbafúrások során a kutatók alkáliákat tartalmazó kálium-magnézium-hidrokarbonátos, úgynevezett savanyú-szénsavas vizet találtak Fonyód határában. A vizsgálatok után a nyomelemekben és ásványi anyagokban gazdag forrásvíz palackozása mellett döntöttek, így az 1960-as évek közepén, egy jelentős beruházást követően megkezdődött a Fonyódi Forrásvíz palackozása.

A Fonyódi fél évszázados története számos érdekességgel szolgál. Íze és minősége miatt a hetvenes években többször is elnyerte az akkor ikonikus, nagy jelentőséggel bíró Kiváló Áruk Fórumának védjegyét.
A natúr és szénsavmentes Fonyódi közkedveltségét jól mutatja, hogy Fonyódi Forrásvíz felhasználásával készült a kor egyik legkedveltebb üdítőitala, a Bambi is.

A márka népszerűségének és minőségének köszönhetően a rendszerváltást követően sem tűnt el. Az újabb kutak és modernebb palackozóüzem létesítését követően a Fonyódi Forrásvíz natúr és szénsavas változatai mellett megjelentek az ízesített termékek, amelyek több alkalommal is elnyerték a Magyar Termék Nagydíj elismerést.

Kalcium és magnézium
2:1 arányban

A makroelemek közé tartozó kalcium és magnézium az emberi szervezet normális működésében létfontosságú szerepet tölt be. Sok más mellett a kalcium és magnézium természetes nyugtatóként hat, illetve kulcsfontosságú szerepet tölt be a magas vérnyomás kialakulásának elkerülésében. Mivel e két makroelem csak együttesen fejti ki igazán jótékony hatását, fontos, hogy megfelelő arányú legyen bevitelük. A Fonyódi forrásvíz az ideálisnak tekinthető 2:1 arányban tartalmaz kalciumot és magnéziumot!

Metakovasav, a szépség és a fiatalság megörzője

A metakovasav a haj, a bőr és a köröm számára létfontosságú elem. Fontos szerepet játszik a porc- és kollagén szintézisben, az izületek megfelelő működésében, továbbá elengedhetetlenül szükséges a kötőszövetek vízmegtartó képességéhez. Jótékony hatásai miatt a metakovasavat a szépség és a fiatalság megőrzőjeként tartják számon. A Fonyódi Forrásvíz magas metakovasav-tartalma fogyasztóját hozzásegíti ahhoz, hogy testi-lelki harmóniában élje mindennapjait!

Ízből ötös
Itt az idő, hogy válassz magadnak az ötféle Fonyódi ízesített üdítőitalból!
A víz az élet alapfeltétele, - Minden más csak ezután jön:
Ha nincs víz, nincsen szerelem, öröm, boldogság, de mindennapok sincsenek. A szervezetünknek ugyanis minden nap bőséges folyadékra van szüksége, hogy megfelelően működhessen.
A Fonyódi - egyik legrégebbi hazai márkaként - a mindennapi felfrissülés élményét nyújtja natúr, szénsavas natúr és ízesített forrásvizeivel.
Telephely
Bézsenyi u. 1, Fonyód, 8640, Somogy
Telefonszám
85/361-266
Fax
85/361-607
E-mail